Att ägna en station på kalaset åt pyssel brukar vara ett mycket populärt inslag på barnkalaset. Det uppskattas både av vuxna och barn. Varför inte förena nytta med nöje? Här tipsar vi om hur man kan göra krypkläder till sitt småsyskon av något så spännande som halkskyddade strumpor!

Är det dags att fira en speciell liten persons födelsedag? Ja, då är det också dags att planera inför pyssel. Och vad kan då inte vara bättre än att under alla ballonger, vimplar och piñatas, fixa ett kalaspyssel? Och dessutom ett halkfritt sådant? Ett lyckat kalas innehåller den vackert dekorerade tårtan, dinosaurietemat eller att allt går i prickigt eller regnbågsfärgat. Dessutom piffar ett roligt pysselbord till, och gör att föräldrarna får tid till att andas, och samlar barnen till kreativa utmaningar.

Kalaskul och praktiskt

Att anordna ett kalas kan vara en utmaning. Det bästa tipset för den som ska arrangera ett barnkalas är att bestämma tema på kalaset och sedan beställa hem passande tillbehör, girlanger och dekorationer. Dessutom behövs ett pysselbord för att kunna samlas kring något konkret.

Det är småbarnsmamman Madeleines knep som inspirerat till detta inlägg om att återanvända halkskydden på barnens gamla strumpor till att göra krypsäkra kläder för bebisarna. Genom att klippa bort ”tådelen” på de halkskyddade strumporna och dra på dem på bebisens ärmar och ben kommer bebisen få det ännu lättare att krypa sig fram i maxfart!

Det andra tipset som går i fötternas spår är ju självklart att göra egna halkskydd! Det finns massvis med sock-stopsfärg ute i affärerna, som ni kan pyssla med på kalaset. Köp ett gäng strumpor och låt gästerna få göra skojiga mönster eller skriva barnens namn under sockorna, och förena därmed nytta med nöje!

Det tredje strumptipset är att använda gamla strumpor det blivit hål i till att göra roliga strumpfigurer, som i den här artikeln i Svenska Yle! Roligt inslag på kalaset som kanske kan avslutas med en strumpdocksteater för alla gäster?

För att anordna ett pysselbord i fötternas och anti-halksolyckans tecken behöver du följande:

  • Nya strumpor i barnstorlekar
  • Överblivna strumpor, både vuxnas och barns
  • Stop-socks färg
  • Pysseltillbehör som ögon, garn, textilfärg att göra strumpfigurer med