Semestrarna är över och med det infinner sig rutinerna igen. Inte minst är det dags för barnen att än en gång börja skolan. Skolstarten kan dock innebära en ekonomisk påfrestning för många familjer, vanligtvis är det mycket som behöver köpas. Ett sätt att sänka era månadskostnader är att samla era lån.

Hösten är här och med det kommer också skolstarten. Många befinner sig nu i en situation där de ska bekosta olika saker som hänger ihop med att barnen börjar skolan igen. Nya kläder och ryggsäckar ska köpas, kanske vill barnen börja med någon ny sport eller kvällsaktivitet och så vidare. Det blir i många fall en stor utgiftsökning samtidigt som de fasta avgifterna finns kvar i form av hyra, el och låneamorteringar. Ett bra sätt att sänka kostnaderna för lånen är att baka ihop dem till ett lån hos nordax.se, en bank som erbjuder fördelaktiga räntor för att samla lån.

Föräldrar spenderar runt 1 500 extra när skolan startar

Enligt en nyligen genomförd studie som Aftonbladet rapporterar om spenderar föräldrar i genomsnitt runt 1 500 kronor per barn i samband med skolstarten. En stor del av de utgifterna består av inköp av nya kläder. Skolstarten sker dessutom efter semestern, vilket för många innebär att ekonomin är mer ansträngd än vanligt. Enligt Konsumentverket ökar skuldsättningen hos familjer när skolorna börjar igen. Att skolstarten sätter pengar i rullning märks förstås också i handeln. Faktum är att augusti oftast är den månad då detaljhandeln omsätter mest pengar, och skolstarten spelar en väldigt stor roll i det avseendet.

Samla dina lån

Räntorna är fortfarande relativt låga överlag, men de kan ändå variera mellan olika långivare i tillräcklig hög utsträckning för att det ska göra skillnad i plånboken. Nordax bank erbjuder dig möjligheten att samla dina lån till ett enda med fördelaktig ränta och återbetalningstid som anpassats för just dina förutsättningar. Du kan baka ihop alla lånen till ett enda med upp till 20 års återbetalningstid. Självklart har du alltid möjligheten att betala in mer, eller lösa lånet på en gång om du skulle få möjligheten att göra det.