Sköna skor är viktigt för rörligheten och det allmänna välmående. Det är däremot inte alltid helt lätt att hitta bekväma skor som även ser bra ut. Skor som är bra för fötterna är även bra för hälsan.

Med ett par sköna skor på fötterna blir vardagen enklare. Du kan smidigt gå långa sträckor utan att få skavsår eller värk. Bekväma skor kan även minska risken för fotproblem som hälsporre och hallux valgus. Många tror att bekväma skor alltid är fula, men så behöver det inte alls vara. Det finns många snygga modeller. Här kan du läsa mer om vad som kännetecknar ett par sköna skor och vad du bör tänka på när du väljer skor.

Välj skor som är bra för fötterna

En bra sko är en sko som känns bra på foten utan att skava, klämma eller vara obekväm. Det är viktigt att du väljer en sko som känns bra för just din fot. Prova skon ordentligt för att säkerställa att den känns rätt för dig. Hos Cinnamon skor kan du prova och köpa sköna skor i Stockholm samt beställa dem online. Cinnamon är ett svenskt skomärke som grundades 2009. De är specialiserade på bekväma och snygga skor tillverkade i naturliga och bra material. En bra skor karaktäriseras av följande:

  • Skon ska ha en viss lutning.
  • Skon ska ha bra stötdämpning.
  • Skon ska vara stabil och rymlig framme vid tårna.
  • Skon ska vara tillverkad i naturliga material som gör att fötterna kan andas.

Undvik höga klackar & annat som skadar fötterna

Woman,With,Injured,FootAtt skorna ska vara bekväma att gå i borde vara en självklarhet, men det är det tyvärr inte. Obekväma skor kan leda till en rad olika fotproblem, exempelvis hälsporre och hallux valgus. Det kan även innebära hälsoproblem i form av rygg- och nacksmärta, vrickade fötter och belastningsskador.

Undvik skor med hög klack eftersom det är obekvämt och kan överbelasta framfoten. Du riskerar även att vricka fötterna om du vinglar i för höga klackar. Att ha för platta skor är inte heller bra för kroppen eftersom både hälsena och knä tänjs i fel ställning. Undvik även syntetmaterial om eftersom det kan ge fotsvett. Att byta sula regelbundet är bra för att minska dålig lukt såväl samtidigt som det ger foten ett skönt stöd.