När du hör ordet arbetsskor kanske du direkt associerar detta med ergonomiska sandaler eller kängor med tåhätta som skyddar på arbetsplatsen, men arbetsskor kan vara mycket mer än så. Enkelt förklarat är arbetsskor alla typer av skor som krävs på arbetet, antingen för att minimera risk för belastningsskador eller för att hålla klädkod.

Många olika typer av arbetsplatser kräver någon form av arbetsskor, men vet du vilken typ av skor som lämpar sig bäst när? Att välja ut arbetsskor kan vara en svår process. Extra klurigt är det om du till exempel arbetar inom vården där du behöver stå och gå väldigt mycket. Det finns skor som lämpar sig bra för alla olika tillfällen, men vilka som du ska väljer beror mycket på hur du är som individ, men även på vilken arbetsmiljö som du vistas i.

Välj rätt arbetssko

sjukhisarbeteArbetar du på kontor finns det säkerligen en klädkod som du måste följa. Vissa kontor har väldigt strikta regler och då är det vanligtvis pumps med lägre klack som gäller för kvinnor och finare skor för män. Även loafers fungerar för både dam och herr. Gymnastikskor är något som du kan se på många arbetsplatser idag. Det är en bekväm och ungdomlig sko som, med rätt design, passar lika bra på butiksmedarbetaren som på tandläkaren eller budbilschauffören. Arbetar du inom vården är det viktigt att du har ergonomiska skor, till exempel Joya sandaler med ett bra stöd för fotvalv, medan byggarbetaren och kocken behöver skor som skyddar.

Köp arbetsskor på nätet

Att köpa arbetsskor på nätet är väldigt vanligt förekommande. Det är enkelt och dessutom kan du få till mycket bättre priser. Innan du köper arbetsskor på nätet är det dock viktigt att du säkerställer att storleken verkligen kommer att passa din fot och att ventilationen som krävs finns. Det kan du göra genom att först prova ut skon i en butik för att på så sätt veta exakt hur den kommer att sitta. Därefter är det bara att gå hem och beställa din sko från nätet och få den levererad inom bara några arbetsdagar.