Halloween står för dörren nu, så är du klar med alla bestyr såsom att fixa utklädningar, partysmink och annat som kan behövas för att göra firandet extra speciellt? Om inte så är det hög tid att sätta igång med det nu, för i helgen så smäller det – som tur är kan du både sy dräkter själv och köpa hem dem snabbt från nätet om du är sent ute.

Skräckens högtid Halloween går av stapeln nu i helgen och har du inte fixat kostymen till ditt barn är det brått att göra detta. Ett tips är att klicka dig in på den billiga e-handeln Fyndiq på adressen https://fyndiq.se/barn/barnklader/maskerad/ för att se vad dom har att erbjuda, där är det både snabba leveranser och fri frakt. Men du kan också såklart sätta dig vid symaskinen själv och sy en maskeraddräkt. Om du har ork och tålamod för det vill säga. Något som svenska YLE tipsar om är ett gäng enkla och snabba dräkter som du nog kan knåpa ihop på nolltid om det skulle vara så att du inte är så superduktig på att sy eller inte har fantasi nog att komma på en bra utklädnad som passar ett barn. Är du däremot en hejjare på att sy eget, men bara har lie lågt om inspiration är ett tips att spana in bildspelet som Nyheter24 lagt upp på sin sajt. Där finns en rad grymma utklädnader för barn att låta dig inspireras av – som till exempel föräldern som sydde en cape och lät sin dotter förvandlas till en elev på Hogwarts från Harry Potter filmerna eller föräldern som använde gamla kartonger för att göra så sitt barn blev en Transformer och mycket mer.

Men varför ska man lägga tid på Halloween och maskeradkläder till sig själv och sina barn? Vi säger som detta citat säger:

”För att du kan klä ut dig till valfri superhjälte.”

Vill du se fler anledningar likt citatet ovan till varför maskeradfester och Halloween är de bästa sorters firandena? Klicka här för att läsa hela listan hos Amelia.