Det har blivit mer och mer vanligt att handla sina skor på nätet. Gillar du att handla på nätet eller föredrar du att handla dina skor i en fysisk butik?

Det finns en hel del fördelar och nackdelar med att handla skorna över nätet. Exempelvis så kan du få bättre priser på nätet genom att använda en rabattkod och en av de mest negativa aspekterna med att handla skorna online är att man inte kan prova dem innan.

Fördelar

Det finns en mängd fördelar med att handla skorna på nätet. Du kan hitta det bästa priset genom att använda dig av erbjudanden och jämföra priserna mellan de olika butikerna. Visserligen brukar det oftast tillkomma en fraktavgift men denna brukar vara relativt låg. Det finns självklart de butikerna som erbjuder gratis frakt och gratis returer om skorna exempelvis inte skulle passa dig. En anledning till att du kan hitta billigare priser på nätet är att i en fysisk butik behövs mer personal samt lokal med oftast höga hyror. När det kommer till utbudet hittar du ett enormt utbud på nätet; här finns inga begränsningar. Även för dig som har en stor eller liten skostorlek kan det vara enklare att hitta vad du söker via internet. En annan fördel är att du kan handla när du själv har tid och lust. Genom att handla på nätet så behöver du inte anpassa dig efter de fysiska butikernas öppettider.

Nackdelar

Den största nackdelen är att du inte kan prova skorna vid köp över internet. Det kan vara extra svårt för dig som kanske har något problem med dina fötter eller har hög vrist, breda fötter eller liknande att veta om skorna passar. Även storleken kan vara svår ibland då olika modeller kan skilja sig storleksmässigt. Istället för att få med dig skorna direkt från affär så måste du vänta på leveranstiden för att få hem skorna som du har beställt. Du måste därför tänka dig för och planera om du ska ha skorna till något specifikt tillfälle. En annan nackdel kan vara den personliga servicen. Är det något speciellt du behöver hjälp med så finns det i och för sig kunnig kundtjänst på de flesta sidorna men det varierar hur långt tid det tar innan du får svar. I en fysisk butik kan du få hjälp direkt i butiken som du besöker.