En flytt är oftast förknippat med både positiva och negativa känslor, inte minst när du har barn. Det är början på något nytt och spännande men innebär också att barnen behöver säga hejdå till sin gamla bostad. Oberoende av om du bara flyttar till ett annat kvarter eller byter stad helt så finns det knep som gör det lättare att flytta med barn.

Det viktigaste att tänka på när du flyttar med barn är att förbereda barnen genom att involvera dem. Förklara varför ni flyttar, när det kommer att ske och låt dem se sina nya rum och vara delaktiga i planeringen av det nya hemmet. Det är också bra att förenkla flytten praktiskt genom att anlita flytthjälp från flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm/ och flyttstädning. Det här minimerar stressen hos er vuxna, något som barnen känner av.

Flytt är början på något nytt

Det finns många anledningar till varför det är dags för familjen att flytta – skilsmässa, behov av större bostad eller för att ge barnen möjlighet att gå i en bra skola är bara några av dem. Oberoende av anledning är det en god idé att vara så ärlig och tydlig med barnen som möjligt.

“Små barn kan ibland ha lättare att anpassa sig snabbt till nya miljöer medan äldre barn å andra sidan själva förstår vad som sker och kanske till och med tycker att en flytt ska bli skoj. Det man till exempel kan göra för att förbereda barn är att läsa böcker om barn som flyttar, besöka den nya platsen, besöka den nya förskolan eller skolan,” skriver Liv Svirsky i Sydsvenskans MiniBladet.

Genom att göra flytten så smidig som möjligt och förbereda barnet i god tid gör att flytten blir mer positiv för alla i familjen!